NORVEÇ VİZE İŞLEMLERİ | NORVEÇ VİZE BAŞVURU MERKEZİ | NORVEÇ VİZESİ

3Gen Turizm vize alanında sizlere profesyonel danışmanlık ve vize hizmeti veren kuruluştur. Kişisel, kurumsal yada ekibiniz için vize hizmetleriniz en hızlı ve en doğru şeklide gerçekleştiriyor, zaman kaybetmeden bilinçsizce konsolosluk önlerinde beklemeden işlemlerinizi gerçekleştiriyoruz.

Başvurularınızın talebi süresince yaşayabileceğiniz sıkıntı ve sorunlarda sizin yanınızda olan ekibimiz RED durumunda karşılaşacağınız sıkıntılar ve çözümleri için de size alternatifler sunacak, böylece sorunsuz bir şekilde vizenize kavuşmuş olacaksınız.

Seyahat öncesi yaşayacağınız gereksiz olumsuzluklar sizi, çevrenizdekileri sağlık açısından olumsuz etkileyebilir. Bu olumsuzluklar işinize toplantınıza yada görüşmelerinize yansıyabilir. Buna izin vermeyin! Bırakın vize alanındaki işlemlerinizi biz sizin yerinize gerçekleştirelim.

Size Sadece Uçmak Kalsın!...

Norveç Vizesi Nasıl Alınır ?

Norveç vizesi nasıl alınır ? diyorsanız ve işlemlerinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirmek istiyorsanız ihtiyacınız olan bir vize türüne başvurmanız gerekmektedir. Ülkede en fazla 90 gün bulunacak olanlar kısa süreli Norveç Vizesi için başvuru yapması gerekmektedir. Hazırlık süreci dikkatli ve doğru bir şekilde yapılmalıdır. Vize başvuruları doğrudan Norveç Konsolosluğuna yapılamadığı için hazırlanan belgelerin ancak yetkilendirilmiş bir aracı kurum tarafından ilgili diplomatik temsilciliğe teslim edilmesi gereklidir. Uzun süreli, D tipi vize başvuruları ise doğrudan Norveç Konsolosluğu’na yapılmaktadır. 3Gen Turizm Norveç Schengen vizenizi sorunsuz bir şekilde ve kolaylıkla almanızı sağlar.

Karışık vize prosedürlerine dair sorularınıza hızla yanıt veren 3Gen Turizm Vize temsilcileri; evrak takibinde, randevu alma işleminde, Schengen Vize Başvuru formunun doldurulmasında size destek olurlar. Vize işleminizin doğru bir şekilde yapılmasını sağlarlar. Vize başvurusu sırasında sunacağınız evrakların eksik olması veya güncel durumda olmaması vize başvurunuzun kabul edilmemesine, zaman kaybı yaşamanıza ve vize reddi almanıza neden olabilmektedir. Norveç vizesi için mesleğinize veya durumunuza uygun evrak listesinin en güncel halini 3Gen Turizm Vize temsilcilerini arayarak öğrenebilirsiniz. Norveç Konsolosluğu koşullara göre gerekli evrak listesinde değişiklik yapabilmektedir. 3Gen Turizm güncel veri tabanı ile doğru evraklarla başvuru yapmanıza ve ihtiyacınız olan vizeyi almanızda size yardımcı olur.

Norveç Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Norveç’ya yapılacak vize başvurularınız için yapmanız gereken bazı şartlar bulunmaktadır. Norveç vizesi başvurusu nasıl yapılır ?diyorsanız öncelikle geçerli bir pasaporta sahip olmanız gerekmektedir. Norveç Yeşil, Gri ve Siyah T.C. pasaportlarını 6 aya kadar vizeden muaf tutarken Umuma Mahsus yani Bordo Pasaport sahipleri koşullarına uygun evraklarla başvuru yapmalıdırlar. Geçerli pasaportunuz varsa seyahat hemen harekete geçebilirsiniz. Eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulan belgelerin Norveç Konsolosluğuna sunulması için 3Gen Turizm sizlere danışmanlık yapılabilmektedir. Türkiye’deki Norveç Konsoloslukları doğrudan şahıs başvurusu kabul etmemekte olup başvurular akredite kurumlar tarafından yapılabilmektedir. Değerlendirme süreci sonrasında gerekli durumlarda parmak izi verme, ek evrak talebi veya yüz yüze görüşme gibi ek işlemler de sürece dahil olabilir. Eğer sonuç olumlu olursa talep edilen Norveç vizesinin verilmesiyle işlemler tamamlanır. Ret durumunda ise tekrar başvuru yapılması gerekir.

+

Norveç Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Norveç Vize başvurusunda hazırlanması gereken birkaç evrak vardır. Bunlardan birisi de Norveç Vize Başvuru Formu. Bu form, Norveç Konsolosluğu tarafından hazırlanır ve doldurulması zorunlu olan belgelerdendir. İçeriği vize başvurusu ile ilgili bilgiler ve kişisel bilgilerden oluşmaktadır. Her bölümünün doğru bir şekilde doldurulması gerekli olan bu belgede istenen bilgiler tek tek açıkça belirtilmiştir. Başvuru formunda yer alan bilgiler ve diğer hazırlanması gereken belgelerdeki bilgiler birbiriyle uyuşmalıdır zira en ufak uyumsuzlukta vize talebi reddedilmektedir. Resmi bir belge olan Norveç Vize Başvuru Formunun sahte bilgilerle doldurulması suç unsuru sayılır. Belgenin başvuru sahibi tarafından imzalanması gereklidir. Norveç vize başvuru formu, İngilizce ve Fransızca dillerinde büyük harfler kullanılarak doldurulmalıdır. Ayrıca belirtilen ölçülerde çekilmiş biyometrik fotoğraf da formun üzerinde belirlenen kısma yerleştirilmelidir. Bu formu, Norveç Konsolosluklarının web sitelerinden, Norveç Konsoloslukların kendisinden veya vize danışmanlığı veren merkezlerinden temin edebilirsiniz.

Norveç Vizesi için gerekli belgeler nelerdir?

Norveç’ya gitmek için başvuru talebine göre farklı evrakların temin edilmesi isteniyor. Ana belgeler arasında güncel pasaport, kimlik fotokopisi, belirtilen boyutlarda biyometrik fotoğraf, ülkeye gidiş ve dönüş tarihlerini onaylayan konaklama ve ulaşım bilgileri ve yolculuk için mali olarak yeterli olunduğunu gösteren finansal bilgiler bulunmaktadır. Bunların dışında hazırlanması istenen mesleki belgeler başvuru sahibi hakkında destekleyici bilgiler olarak talep edilmektedir. Ayrıca çalışmayanlardan emeklilik belgesi, sigortalılardan bunu ispatlayan belgeler de başvuru dosyasına eklenmelidir. Bu belgelerin tümü doğru bir şekilde hazırlanması ve imza ile gerektiğinde kaşe ile onaylanmalıdır. Aksi takdirde başvuru talebi reddedilmektedir. Norveç vizeleri için gerekli belgelerin listesini 3Gen Turizm Norveç Vizesi sayfamızda 'Norveç Vize İşlemleri' başlığı altında bulabilirsiniz. Norveç vizesi için gereken güncel evrak listesini 3Gen Turizm Vize temsilcilerimizi arayarak e-posta yoluyla alabilirsiniz.

Norveç Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

Türkiye’de iki tane resmi Norveç temsilciliği bulunmaktadır. Norveç Ankara Büyükelçiliği ve Norveç İstanbul Başkonsolosluğu, Norveç için vize başvurusu yapacak olanlar dosyalarını sadece bu kurumlara sunabilmektedir. Ancak bu merkezler doğrudan vize başvurularını kabul etmemektedir. Bu görev akredite edilen şirketlere devredilmiştir. Aynı şekilde yetkinin verildiği seyahat acenteleri de vize başvurusunda size yardımcı olmaktadır. Bu süreç sadece kısa süreli Norveç Turistik Vize, Norveç Ticari Vize ve benzeri kısa süreli vize türleri için geçerlidir. Ülkede aile birleşimi, eğitim veya çalışma gibi sebeplerden dolayı uzun süreli kalacak olanlar ise başvurularını doğrudan ilgili Norveç Konsolosluğu’na yapabiliyor.

90 günden az süreli seyahatlerde yetkili acente aracılığı ile 90 günden fazla sürelerde ülkede konaklayacaklar için doğrudan başvurulması gerekmektedir. Diğer yandan Türkiye’de çeşitli illerde bulunan Fahri Konsoloslukların vize verme yetkisi yoktur. Dikkat edilmesi gereken bir diğer ayrıntı da İstanbul ve Ankara’da bulunan Norveç Temsilcilikleri idari bölgesinin dışından gelen vize başvuruları kabul edilmemektedir.

Norveç Vizesi Randevu İşlemleri Nasıl Gerçekleşir?

Vize başvurularının yapıldığı Norveç Konsolosluklarının çalışma saatleri belirlidir. Vize başvuruları veya işlemler tamamlandığında pasaport teslimleri randevu verilerek yapılır. Bu işlemler için internet üzerinden çevrimiçi veya çağrı merkezleri ile yapılabilir. Tamamlanan evrakların teslimi belirlenen randevu günü ve saatinde bu kuruma yapılmalıdır. Evrakların teslimi de yetkilendirilmiş kurum tarafından belirlenen tarihte yapılır.

Norveç Vize Çeşitleri Nedir?

Norveç’ya gitmek isteyenler, vize talebinde bulunmadan önce seyahatin amacını belirlemelidir. Vize başvurusu bu karara göre yapılır. Zira yapılacak başvuru talebinin türüne göre temin edilmesi istenecek bazı belgeler de farklı olacaktır. Norveç’ya alınabilecek vizeler ikiye ayrılmaktadır. Kısa süreli olanlar 90 güne kadar olan seyahatler için gereklidir. Bu durumlar ise turistik bir gezi ise Norveç Turistik Vize, fuar veya iş görüşmesi gibi iş amaçlı bir seyahat ise Norveç Ticari Vize ve bu ülkede yaşayan bir akrabanın gönderdiği davetiye ile gidilirse Norveç Aile Ziyaret Vizesi olabiliyor. Ülkede yaşayan ailenin yanına taşınmak isteyen, Norveç’da çalışacak olan veya bu ülkede eğitim görecek olanlar ise uzun süreli vize, yani 90 günden fazla konaklama izni veren vize almaları gerekir.

Norveç Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Norveç Vize Başvuruları ile ilgili karar verme yetkisi Türkiye’de sadece Norveç İstanbul Başkonsolosluğu veya Norveç Ankara Büyükelçiliğinde bulunmaktadır. Vize türüne göre talep edilen evrakların doğru bir şekilde hazırlanması ve sunulmasının ardından başlayan değerlendirme sürecinin ne zaman sonlanacağına da bu temsilcilikler karar verir. Eksik, yanlış veya doğrulanamayan bilgilerin olması durumunda ilgili Norveç Konsolosluğu başvuru sahibinde ek evrak isteme hakkı da bulunmaktadır. Gerektiği zaman yüz yüze de görüşebilirsiniz. Norveç Vizesi için seyahat tarihlerinden en az 15 gün, en fazla ise 3 ay önce randevu almaları önerilir.

Norveç Vizesi Biometrik Fotoğraf Nasıl Olmalı?

Norveç Vize Başvurularında belirlenmiş standartlara göre; fotoğraf altı (6) aylıktan daha yeni, normal fotoğraf kağıdına ve renkli bir şekilde basılmış ve 35x45 milimetre boyutlarında olmalıdır. Kişinin yüzünün tam görünmesi için arka fonun beyaz olması ve renkli camlı gözlük benzeri aksesuarların kullanılmaması da gereklidir. Ayrıca dini nedenler dışında başın açık, nötr yüz ifadesi ve ağzın kapalı olması gereklidir.

Norveç Vizesi ile Hangi Ülkelere Gidilir?

Norveç vizesi ile Norveç’nın uyguladığı vize politikasına uygun bir şekilde başka ülkelere de gidilebilir. Norveç’ya alınan bir turistik vize ile bu hak kullanılmadan veya çok kısa süre konakladıktan sonra başka bir Schengen ülkesine geçilmesi yetkili makamlar tarafından vizenin doğru bir şekilde kullanılmadığı olarak değerlendirilebilir. Temelde tüm Schengen ülkelerinde kullanılabilen Norveç Vizesi, pratikte bu kolaylığın yanlış bir şekilde uygulanmasıyla başvuru sahibi için sonraki yıllarda yapacağı taleplerde ret olarak yansıyabilir.

Norveç Schengen Vizesi Nedir?

Norveç Avrupa Birliği üyesi olan ülkelerden birisidir. İmzalanan Schengen Anlaşması ile bazı Avrupa ülkeleri ile vize politikasında eş zamanlı uygulamaları bulunmaktadır. Norveç vatandaşı olan kişiler bu anlaşmaya ortak olan ülkelerde vizesiz giriş ve serbest oturum ile çalışma hakkına sahiplerdir. Bu uygulama kapsamında, anlaşmaya dahil olmayan ülkelerin vatandaşlarına verilen vizenin ismi de Norveç Schengen Vizesi olarak adlandırılmaktadır. Schengen vizesi kullanılarak Norveç dışındaki ülkelere seyahat edilirken verilen bu hakkın istismar edilmemesi gerekir.

Norveç Vizesi Ücreti Nedir?

Norveç için talep edilen vize ücretleri Euro cinsinden ödenmektedir. Vize fiyatları başvuran kişinin yaşına göre farklılıklar göstermektedir. 12 yaş altındaki çocuklardan diğer yaş gruplarına nazaran daha az ücret talep edilmektedir. Ücrete bazı ek masraflar da eklenebilir. Uzun süreli vize talepleri için verilen vize ücreti daha fazla olmaktadır. Ayrıca hizmet alınan acente veya vize danışmanlık merkezlerine de hizmet bedeli ödenmektedir. Norveç Vize Merkezi temsilcilerimizden güncel evrak listesini talep ettiğiniz taktirde, tercih ettiğiniz vize türüne göre tarafınıza gönderilen e-postada Norveç vize ücretlerine dair güncel bilgileri de bulabilirsiniz.

Norveç Vizesi Kaç Aylık Verilir?

Talep edilen Norveç Vizesinin geçerlilik süresi hakkında karar başvuru yapılan Norveç Konsolosluğu tarafından verilir. Bu kararı etkileyen başvuru sahibinin talebinin içeriği veya benzeri bilgilerdir. Kişi ile ilgili yapılan değerlendirmelere göre Verilecek olan Norveç Schengen Vizesinin sadece gezi boyunca geçerli olmasını da birkaç aylık olmasını da sağlanabilir. Eğilim ilk kez bu ülkeye vize alanlar için daha kısa süreli vizeler verildiği, tekrar talepte bulunulduğunda ve daha önce seyahatlerde sorun yaşanmadığı sürece daha uzun süreli vizeler verildiği gözlemlenmektedir.

Norveç’da Erasmus Eğitimi için ne Yapılmalı?

Eğitim amaçlı Norveç’ya gitmek isteyen öğrenciler uzun süreli vize başvurusu yapmalıdır. Avrupa Birliğinin başlattığı ve öğrencilerin başka bir ülkede eğitim almalarını sağlayan Erasmus Eğitim Programına katılacak olan öğrenciler bu vizeye başvurabilmektedirler. Norveç Öğrenci Vizesi başvurusu yaparken bazı belgelerin hazırlanması gerekir. Erasmus Vize işlemlerini tamamlama sorumluluğu başvuruyu yapacak olan öğrenciye aittir.

Norveç Vizesinin Süresi Ne Kadardır?

Talep edilen Norveç Vizesinin geçerlilik süresi başvuru yapılan Norveç Konsolosluğu tarafından verilir. Bu kararı etkileyen başvuru sahibinin talebinin içeriği veya benzeri bilgilerdir. Kişi ile ilgili yapılan değerlendirmelere göre verilecek olan Norveç Schengen Vizesinin sadece gezi boyunca geçerli olmasını da birkaç aylık olmasını da sağlayabilir. Eğilim ilk kez bu ülkeye vize alanlar için daha kısa süreli vizeler verildiği, tekrar talepte bulunulduğunda ve daha önce seyahatlerde sorun yaşanmamış ise daha uzun süreli vize verilebildiğini göstermektedir.

Norveç Vize Reddi

Norveç’ya yapılan vize başvuruları her zaman olumlu sonuçlanmayabilir. Başvuru yapılan Norveç Konsolosluğu ve Norveç Büyükelçiliğinin talep ettiği şartlar yerine getirilmediği durumlarda bu sorun ortaya çıkabilir. Başvuruyu yapanın sahte veya yanlış bilgi beyan etmesi, ekonomik yetersizlik, daha önce alınan vizenin amacının dışında kullanılması, yapılacak olan yolculuğun amacının kanıtlanamaması veya şahsın ülkedeki seyahatinin bitiminde ayrılacağını gösteren belgeleri ibraz edememesi ise bu durumlardan birkaçıdır. Norveç Vizesi için verilen ret kararlarında yeniden başvuru yapma hakkı bulunmaktadır. Eksik veya yanlış evraklar tamamlanarak veya doğru bir şekilde hazırlanarak reddedilen vizenin yeniden değerlendirilmesi için Türkiye’deki ilgili Norveç Konsolosluğu'na yeniden başvuru yapılabilmektedir.

Bize Ulaşın

  • Cinnah Cad. No:12 Çankaya / ANKARA
  • (+90) 312 426 49 66 - (+90) 312 426 56 73

3GenVize Tüm Dünya Vizelerinde Profesyonel Vize İşlemleriyle Konsolosluklardaki Özel Temsilciniz

The Four Seasons App

Your next personalized
stay is a tap away

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…